MSN sökningar är värdelöst, eller inte?

Det är roligt att höra hur obotligt lite trafik som de flesta tror att sökmotorn MSN ger. MSN är värdelöst, säger många webbmasters till mig.
Jag håller absolut inte med. Men en relevansanalys och relevansoptimering så kan MSN bli en guldgruva trafikmässigt. Med ett antal enkla knep så är man snabbt i topp på MSN också.

Hur mycket trafik kan jag få från MSN?
Google står troligtvis för 60-65 % av den svenska marknadens sökningar, medan MSN säkert står för 15-25 % av sökningarna. (Varierar kraftigt mellan branscher). Bara idag så hade vi över 1100 besökare från sökmotorn MSN på sidan om fotbolls-VM! Ok, nu är vi 1:a och 2:a på flera av de viktigaste begreppen, så det är ganska naturligt att det ger trafik då kanske? Men underskatta in sökmotortrafik från MSN, det
är en utmärkt trafikkälla.

Så, dagens läxa. Glöm inte bort relevansen och MSN, det kan ge Er många extra besökare.

2 thoughts on “MSN sökningar är värdelöst, eller inte?

 1. agaton
  juni 5, 2006 at 5:36 e m

  Då blir det en motfråga.

  Finns det några speciella knep eller taktiker speciellt för MSN? Frågade tidigare idag om Yahoo på Seo-forum.se, men det är ju lika intressant för msn.

  Tips?

 2. Robert
  juli 3, 2006 at 4:43 e m

  Hej!

  Intressant blogg om, jag läste precis en artikel som säger att om man syns bra i Google så når man cirka 85 % av alla människor som är online finns det en bättre säljare för ditt företag 24/7.
  Men samtidigt ska vi som sagt inte ignorera msn eller Yahoo, det är ”lättare” att få bra placeringar jämfört med Google och därav massor med relevant trafik.

  Tack för en bra blogg!

  Mvh
  Robert
  http://saljbloggen.blogspot.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam