Herr Hans vågar ej tävla i lokal sökmotoroptimeringstävling?

Hans, som tidigare haft några framgångsrika metoder (dock ej externa länkar från sitemaps) för att nå hyffsade resultat för vissa sökord i några sökmotorer, tycks ha blivit mer rädd i takt med att konkurrensen hårdnar på den svenska marknaden.

Tror vidare inte att herr Hans har tänkt igenom vad han skriver i sin blogg ordentligt. Hans hävdar nämligen att han inte ställer upp pga att han inte vill länka till Jim. Jaha. Jim Westergren har en ganska trovärdig sida inom sökmotoroptimering, mycket mer trovärdig än vissa andra sidor som Hans länkar till. Genom att länka till Jim får herr Hans ökad trovärdighet (trust). Så med det resonemanget i bakhuvdet undrar jag, vad är han rädd för? Han länkar ju till värre sidor.

Svaret på den frågan är egentligen ganska enkel. Mr Hans är rädd att misslyckas om han ställer upp i den lilla svenska sökmotoroptimeringstävligen. Istället väljer han att köra ett slags ”test”, känns det som. Han har nämligen länkar från hela sin startsida till interna delsidor om tävligen. På startsidan. Han offrar länkkraft från startsidan av sin primära hemsida och tävlar inte seriöst, jaha.. Det är så det fungerar. Vi ställer inte upp säger ju Hans..

Jag känner ungefär som Jon på SEO-forum:
”Ungefär som att bojkotta en gångtävling och springa loppet istället med anledning av att man inte vill ha arrangörens nummerlapp med reklam”..

Ok, jag hade förstått ifall Hans klagade på att tävlingen skor sig (kapitaliserar) på kända tidningar. Jag tycker själv inte att nyckelorden för denna seo-tävling är ok. Men Hans klagar ju på helt andra saker. Mest för han är feg tror jag. Feg för att inte lyckas vinna, nu när man måste börja om från början med en helt ny domän. Men nog också för att herr Hans är rädd att inte ha tillräcklig länkkraft. Det vore ju faktiskt pinsamt att komma två i ett SM, bara för att han får använda en helt ny domän och börja om från scratch, eller?
Är i alla fall glad att Marcus Westberg på Eastpoint Media ”vågade” ställa upp i världens största sökmotoroptimeringstävling, Carcasherdotcom SEOcontest. Det gjorde han för övrigt helt rätt i, då han nu leder SEO tävlingen som är mångdubbelt mer konkurrensutsatt än den svenska motsvarigheten.

3 thoughts on “Herr Hans vågar ej tävla i lokal sökmotoroptimeringstävling?

 1. november 15, 2006 at 9:21 f m

  Härligt med lite flaming i SEO-världen…

 2. november 15, 2006 at 6:49 e m

  Om man bojkottar tävlingen varför länkar man då in till ”nyckelordssidorna” från huvudsidan och även från externa sajter?

  Jag tycker Hans Sandblom borde stödja mig med en länk till min Carcasherdotcom sajt om han nu ändå länkar till SEO-tävlingssidor :)

 3. november 26, 2006 at 5:11 e m

  Ursäkta hehe! ???? men:

  ”Vi rankade på “carcasherdotcom seocontest” länge. ”

  Ja alla rankar på ”carcasherdotcom seocontest” samt alla andra sökord också så länge sidan är indexerad det var kanske det du menade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam