Kolla din källkod så att det inte finns dolda länkar!

Marknadsanalys av företagen inom sökmotoroptimering
Hittar emellanåt kunder som råkat illa ut av mindre seriösa sökmotoroptimeringsföretag. Synd, med tanke på att 9 utav 10 optimeringsföretag i Sverige är seriösa, ifall jag uttrycker mig lite generöst. Sedan varierar såklart kunskapen, men jag menar att de flesta använder i alla fall seriösa metoder (mer eller mindre sofistikerade) och stoppar inte in dolda länkar och liknande i källkoden. Det är synd att ett fåtal företag skall dra ner de seriösa och jag tänkte här ge lite tips vad ni som sajtägare bör snabbkolla för att inte bli bannade från någon sökmotor!

7/10 av de skandinaviska optimeringsföretagen är seriösa.
I Norge och Danmark så ligger marknaden efter, likaså i Finland, som bråttats med problem som google börjat ta krafftag emot.
Snabbkolla din källkod efter dolda länkar
Genom att snabbt kontrollera din källkod kan du se ifall någon lagt ut dolda länkar i din kod. Gå in i ”visa källa” och sök efter länkar som ligger i no-frames taggar och liknande.
Borttagning av de dolda länkarna
Har du en dold länk ligger de ofta på förstasidan. Varför? Det är mest länkkraft på förstasidan och många företag fokuserade blint på pagerank. Förstasidan hade normat hög pagerank, vilket är något fuskare av denna typ brukar titta på. Men efter big daddy uppdateringen är det inte så enkelt att fuska längre, som tur är!

Obs
: Notera att siffrorna i marknadsanalysen överst endast är gissningar, utifrån vad jag sett och sedan approximerat för att ni som läsare skall få en liten bild. Marknaden ändras snabbt och ingen djupgående vetenskaplig undersökning har gjorts på området, detta är mest en känsla jag har.

2 thoughts on “Kolla din källkod så att det inte finns dolda länkar!

  1. oktober 31, 2006 at 9:34 f m

    Hehe! jag hade ju tänkt skriva om detta ???? nu behövs det inte :)
    Vi är i slutet på 2006 och man hittar fortfarande sånt här ??? Jag trodde det var slut med sånt nu…..

  2. Pingback: SEO Blog

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam