Online resurser för juridiska ämnen

Millennials
Fick en fråga på WN angående varumärken och domäner. Det verkar som att de nya domänändelserna har lett till allt fler klagomål från varumärkesinnehavare och många domänägare och entreprenörer tycks tveka att fråga en advokat. Att rådfråga en advokat vid minsta tvekan är dock mitt bästa tips. Det kan ibland vara värt sin vikt i guld. Den första frågan kostar normalt ingenting! För domäner och alla domänreleaterade juridiska frågor så är Groth KB i Stockholm min favorit. Fick en timmes hjälp för att besvara 3 kg frågor - och vann slutligen mot ett miljardbolag (Hedonism Resorts vs Relevansanalys) som lagt ner över 100 000 USD i advokatkostnader. Rätt trevligt att vinna där.

Allt fler av mina vänner och bekanta börjar också verka på ett eller annat sätt i Norge. Denna marknad som på många sätt är väldigt lik den svenska kräver dock en lokal advokatbyrå. Min rekommendation i Norge är Juss24, experter på kontrakt. De har också en tjänst som låter dig ställa en fråga till den norska juristen helt utan kostnad. Du får vanligtvis svar inom 24 timmar, så länge det inte är helg.

Slutligen kan vi tipsa om en svensk juristresurs där du själv kan ställa frågor - juristresursen.se. Det går bra att leta med valfritt sökord eller bläddra bland de olika kategorierna för denna online resurs. Att fråga kostar i alla fall inget och det är ofta en bra start på vägen om du har några oklarheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam