Största enskilda .SE försäljningen genom tiderna

Den enskilt största domänförsäljningen av .SE domäner genom tiderna har precis inletts. Det gäller 5230 .se-domäner som ligger ute till försäljning på Webmaster Network (WN).

Korta domännamn - nästan alltid attraktivt

Denna försäljning av .SE domäner gäller endast 3-bokstavsdomäner, vilka såldes slut totalt för omkring ett år sedan, medan svenska 2-bokstavsdomäner blev slutsålda redan den 9 oktober, 2004. I USA, England och flera andra marknader så är 3-bokstavsdomäner väldigt attraktiva. En medioker 3-bokstavs .com brukar gå för mellan $5-10 000 medan en 3-bokstavs .co.uk sällan går för under £500. Anledningen till populariteten av korta domännamn är att de är lätt att komma ihåg och går snabbt att skriva in.

Vid en förfrågning av vad t. ex EUL.se skulle kosta, så fick jag svaret att den kunde köpas för 1500 kr. Sämre bokstavskombinationer kan tänkas vara ännu lite billigare, medan ännu bättre kombinationer lär vara dyrare.

Rätt bra priser trots allt, eller vad tycker du?

Bland mina egna korta domäner så är Ft.se favoriten, medan Fg.se kommer på andra plats.

2 thoughts on “Största enskilda .SE försäljningen genom tiderna

  1. WN
    november 4, 2009 at 1:30 f m

    Varför hypa denna försäljning när sanningen är att domänerna registerades för 1 kr styck då Loopia hade en promotion.. han betalade knappt 7000 kr för alla.. och nu ska de förfalla och ska de förnyas blir det till fullt pris och då är det inte värt.. för att det mesta är dåliga keywords etc. Så varför denna hype?? Polare som klappar vararandra bakom ryggen.. ska vi ha en sådan domänbransch?

  2. WN
    november 4, 2009 at 1:33 f m

    Glömde bort att nämna, att vill man komma över någon av domänerna ska man låta bli att köpa av han, han kommer ju inte förnya många av dem. Bättre och vänta tills de släpps fria.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam