Har du undrat hur vissa sidor lyckas ranka så bra utan hög relevans eller många backlinks? Här kommer 3 hittills nästan helt okända SEO-tricks som du kanske har missat. Om du vill nå toppen av sökmotorerna genom smart sökmotoroptimering, läs vidare.

1. Använd sökord i HTML-kommentarer

Du känner säkert till att man kan skapa kommentarer i sin html-kod, en text som bara ska guida den som uppdaterar koden. Det kan skrivas så här:

< ! — Widgets 2009 – Här är min kommentar om widgets — > 

Detta blir inte visat på skärmen, men Google läser denna text och rankar denna typ av text högre än både kursiv och fet text, nästan lika mycket som h2. Men använd det inte överdrivet mycket bara, då finns alltid risk att du får problem.

2. Google läser och tar med text från din CSS-kod

Som den första (och enda?) sökmotorn så har nu Google börjat att vikta den text som skrivs i CSS-koden. Det är därför viktigt att du namnger dina CSS-klasser med viktiga sökord. Om din sida t. ex handlar om viktminskning så kan du optimera undersidan ytterligare genom att ha följande CSS-klasser:

3. Större font ger bättre ranking

Det kanske låter lite märkligt, men Google anser att om du skriver något med riktigt stora bokstäver så är det faktiskt

VIKTIGT!

Ett textstorlek på 24 pixlar istället för 16 kan göra att du rankar 10-15 placeringar högre om vi t. ex talar om viktminskning och du ligger på plats 30 idag. Prova själv. Det kan ta upp till några veckor innan effekten kommer, då Google måste åter-indexera din sida innan det får effekt.Posted by: Markus Jalmerot // Sökmotoroptimering, Sökord // hemlig SEO, seo tips, O-tricks // april 1, 2009// 13 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".