I USA så lanserades Bing 411 igår. Istället för att sitta vid datorn och söka efter information, så kan Du nu använda voice search – (tal sök eller ring sök kanske?). Åtminstone om du bor i Amerika.

Det är alltså bara att testa (1-800-BING-411) om du skulle befinna dig på andra sidan Atlanten.

Aldrig lanseringar i Sverige eller Europa

Som vanligt är det synd att sökmotorerna (både Google, Yahoo och MSN) bara satsar på den största marknaden initialt. Allt lanseras så långsamt i Europa, om de någonsin kommer fram. Ingen tydlig information går ut heller om när ‘lilla Europa’ med sina 730 miljoner ska få ta del av de nya produkterna. Jag ser ju att Ni på Bing i Dublin är inne och läser denna och alla andra bloggar som nämner lanseringen av Bing – så varför inte kommentera och ge oss lite feedback? Vi är faktiskt nyfikna. Jag åtminstone.

Har i alla fall noterat att Bing.de är halvt igång nu, vilket jag ser som positivt. Ser verkligen fram emot att få mer info om när Bing.se lanseras med alla de roliga funktionerna.

Läs mer om Bing 411.

Vad tror Du om voice search? 

Posted by: Markus Jalmerot // Bing, Google, MSN, Sökmotorer, Yahoo // bing, bing 411 // juni 7, 2009

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".