En artikel i BureaBiz säger att Group M är störst i Norden. Men vår nordiska ‘digital development direktör’, Henrik Abraham, uttrycker det hellre lite försiktigt med en berömd Carlsberg slogan: “Probably the…..”

3-siffrig tillväxt

Roligt är i alla fall att Group M Search haft en helt enorm tillväxt, hela 361 % i omsättning förra året, med en omsättning på 120 miljoner DKK (174 miljoner SEK). Totalt sitter det 8 personer som jobbar med search i Danmark, 9 på Outrider i Sverige, 7 på norska Outrider och 2 i Finland. Trots att det varit anställningsstopp i hela WPP (dem som äger GroupM) just nu, men vi måste ända nytt folk, för att kunna hantera alla kunder. För 2009 beräknas en tillväxt på 30-50 %.

Fotnot: GroupM har organiserat sök aktiviteterna i en central enhet, som ger service till WPP fyra mediebyråer i Skandinavien; Mediacom, Mediaedge:cia, Mindshare och Maxus.

Posted by: Markus Jalmerot // Allmänt, Marknadsföring, Mediebyråer, Sökmotoroptimering, sponsrade länkar, Statistik // group m, Mediebyråer, störst på SEO, störst på sökmotoroptimering, störst svensk seo, wpp // februari 2, 2009// 4 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".