Det är sommar och ett populärt resmål på denna delen av året är onekligen Marbella, även om staden har många stadigt boende svenskar där året om. En vän har nyligen lanserat en sida om Marbella regionen, som du hittar på marbella.se. Sidan är en fullständig guide till staden och vad man kan se och göra där och i dess närhet. Många olika sektioner tas upp som tilltalar både nya och återkommande besökare till staden. Här kommer några exempel:

Hus i Marbella?
Idag finns det 1000-tals svenskar som flyttat ner och det är nog ingen tvekan om att fler ögnar hit. Men hur köper jag då en bostad i Marbella? Denna guiden tar upp både svenska och spanska mäklare, samt skillnader och likheter mellan båda. Några viktiga punkter på vad du definitivt måste ha innan du köper en lägenhet eller villa, såsom NIE-nummer och en utdrag från något som motsvarar det svenska fastighetsregistret för att inte bli lurad.

Utflyktsmål omkring Marbella?
Ifall du är intresserad utav marknader så finns det en utförlig guide till vilka dagar som olika marknader är öppna på https://www.marbella.se/marknader-marbella/. Det går att handla allt från spännande kryddor till kläder, skor, souvenirer eller blommor på vissa marknader. En av de mer intressanta marknaderna är den i Nueva Andalucia, som verkligen har ett trevligt utbud och gott om restauranger på samma ställe. Ifall du vill göra en några timmar lång utflykt, eller en halvdagsutflykt så kan Benahavís eller Estepona vara två bra alternativ. Inte så långt från Marbella ligger annars Málaga, Spaniens 4:e största stad utifrån ekonomisk aktivitet. Två intressanta event som livar upp staden är August Málaga Fair och filmfestivalen i Malaga (eller Festival de Malagá som det heter på spanska). Den kända konstnären Pablo Picasso, (1881-1973) bodde och verkade under lång tid också i Malagá, liksom Antonio Banderas.

Aktiviteter i Marbella
För båt och yacht entusiaster så finns det gott om alternativ att hyra i Marbella. Ett tips utav Marbella.se är att hyra yacht under lågsäsong, eftersom priserna ligger drygt 40% lägre då. Man kan förslagsvis åka till Gibraltar, Morocco eller cruisa längs Costa del Sol. För övrigt så finns det 100-tals aktiviteter för för den som är äventyrssugen. Eller vad sägs om helikopterflygning genom HeliAir Marbella? Använd rabattkoden som ges ut på Marbella.se för att dra nytta utav 5% rabatt om du vill åka helikopter – som kostar från €190 med rabatt. Givetvis så har de även gott om golfbanor, såsom mästerskapsbanan Marbella Club Golf. Alternativt så går det ju utmärkt att hänga på Nikki Beach eller någon annan trevlig strand, vilket staden kanske är mest känd för?

Ifall du är aktiv på Instagram så är namnet du kan följa @marbelladotse.

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".