Byte av IP-nummer/server/webbhotell är något som drabbar alla som sysslar aktivt med domäner och använder flera olika webhosting företag. Mina vänner Jim och Marcus har nyligen rapporterat om stora problem med byta av server, i Marcus fall så dog hans hemsida i flera dagar. Det va Surftown som varit kvicka att stänga ner hans databaser utan tidigare förvarning. Sånt är otroligt irriterande. Själv har jag flera gånger haft strul med byte av webhosting. Bestämde mig sedan för att använda en gratistjänst för massuppdatering av dns er – den eminenta dns tjänsten Free DNS! Detta kom väl till pass när mitt webbhotell meddelade att man bytt servrar och fått nya ip nummer som måste ställas om. Istället för att sitta och skämta i 12 timmar eller mer bara för att byta dns er, så räckte det med 3 knapptryckningar. Svårare än så ska inte en dns massuppdatering vara! På bara några sekunder hade jag bytt dns för över 100 domäner genom dns massuppdatering hos Free DNS på mindre än 10 sekunder. Det låter nästa för bra för att vara sant, eller hur?

Vad är massuppdatering av DNS (namnservrar)

Genom att använda NS1.AFRAID.ORG och NS2.AFRAID.ORG som dns’er (namnservrar), så så kan du med omedelbar verkan byta web hosting (webbhotell) utan en sekunds nertid! Du skriver bara in det nya IP numret och väljer dns massuppdatering.

Detta är något jag varmt rekommenderar till alla som har webhosting från flera olika firmor.

Posted by: Markus Jalmerot // webhosting // maj 1, 2006// 1 Comment

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".