Efter många års uppgång så känns det som att de internationella domän priserna är på väg ner, åtminstone tillfälligt, för många riktiga premium namn. Inledningen på året har i alla fall varit svag..

Eller vad sägs om följande domänförsäljningar?

Basket.com  $88,888 (760 000 sek)

De bästa domännamnet för en av de största sporterna i USA säljs ut för knappt 800 000 sek. Hade det varit för 1-2 år sedan hade priset nog minst varit det femdubbla.

Camera.co.uk  $35,000 (300 000 sek)

En riktigt populär elektronikprodukt under den snabbt växande och mycket attraktiva .co.uk ändelsen går för drygt 300 000 sek.

Lite skillnad mot Cruises.co.uk som gick för 1.1 miljoner USD ett år tidigare.. vilket iof nog kan räknas som en bättre domän.

Är det finanskrisen som sänker värdena? 

Kanske är det bara speciella marknader, framför allt Storbritannien och USA (.com) där priserna för domännamn faller?

Eller så var dessa domäner kanske bara två riktigt bra köp som gjordes..

För er som är intresserade att köpa framför allt .NU domäner, kan jag i alla fall tipsa om en auktion som Peter Forsman har just nu på Internet Sweden.se.

Posted by: Markus Jalmerot // Domäner, Domänförsäljningar // domänvärde, internationella domäner, lägre domänpriser, priser domäner, sjunkande domänpriser // januari 26, 2009// 4 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".