Föregående vecka såldes fem domäner av varierande kvalitet för mellan 10 000 sek och 35 000 sek. Detta är förmodligen bara toppen av ett isberg, då många domänförsäljningar aldrig blir offentliga. Låt mig kommentera några av domännamnen som avyttrades.

Rik.se – 35 000 sek

Kort och coolt namn. Finns dock flera alternativa ord, såsom rikast.se, vilka kan vara likvärdiga. Hur som helst, gissar hejvilt på att det kan bli en rolig blogg, ett svar på hur jag blev rik av Jakob kanske?

Uppkopplad.se – 17 000 sek

Detta är min favorit från denna veckan. Väldigt bra namn för branding, man kommer ihåg det. Så när får vi se en svensk version av wired.com här?

Hetast.nu – 20 000 sek

Coolt namn, speciellt för ungdomar, men rätt dyrt för en .nu domän. Det kommer att bli lite irriterande om sidan blir stor för då skänker man mycket trafik och felstavningar till hetast.se.

Headhunt.se – 12 000 sek

Gillar inte denna domänen. Låter inte alls naturligt. Det ska vara headhunter.se eller headhunting.se. Klart överpris och ganska dåligt köp om man skall bygga en seriös sida som sedan marknadsförs kraftigt.

Moi.se – 10 000 sek

Kort och coolt namn, helt ok pris.

Posted by: Markus Jalmerot // Allmänt, Domäner, Domänförsäljningar // mars 27, 2008

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".