Floating är en skön, annorlunda form av avkoppling. Ett alternativ till spa. Liggandes inbäddad i en floatingtank med väldigt salt och kroppstempererat vatten blir dina muskler avslappnade. Samtidigt så får man bättre immunförsvar, ökad blodcirkulation, smärtlindring och en ökad kreativ förmåga av floating. Det låter ju nästa för bra för att vara sant, men jag tänker testa detta om två veckor, så en längre rapport om floating kommer då.

Hur fungerar själva floating-processen?

Under en timme ligger man hur varmt, epsom-salt vatten och känner sig helt tyngdlös. Både vattnet, din kropp och luften omkring dig uppnår en temperatur av ungefär 34.8°grader vid floating.

Positiva effekter av floating

Själva poängen med floating är att man får avkoppling och smärtlindring på samma gång. Många andra positiva effekter har också rapporterats, såsom förbättrad inlärningsförmåga och mental träning för elitidrottare. Det är inte ovanligt att folk med muskelvärk och skador som whiplash och reumatism mår bättre efter en floating-session.

Men man behöver givetvis inte ha några problem för att testa floating. Det räcker gott och väl att man vill ha en timmes avslappning. Tänkte själv testa det just i detta syfte. Sedan jämföra med olika spa-behandlingar, för att se vilket som är bäst.

Nedan ser ni hur kopplandet det kan vara att ligga i en floatingtank.

Läs mer om >>floating, floating tankar och äggformade flyttankar

Posted by: Markus Jalmerot // Hälsa // november 9, 2006// Comment

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".