20 månader på Getupdated är över. Efter att Marcus Westberg, Anton, Ronny Dunberg och många andra lämnat Getupdated av olika anledningar så är det nu nästan bara Luar Buso, Thommy Ottinger och Alexander Antonov kvar från ursprungs gänget.

Nu ska Outrider i Köpenhamn, Danmark, bli störst och bäst på sökmotoroptimering..

markus jalmerot karriär: eastpoint, getupdated och outrider

Från Getupdated till danska Outrider

Efter att ha byggt upp East Points och Getupdateds sökmotoroptimering från grunden, flyttat till London och kämpat med att få igång Getupdated Ltd, samt en kortare period för Affiliator UK så är det nu dags att gå vidare.

En ny uppgift och utmaning som känns spännande väntar, som SEO Manager på Outrider i Köpenhamn.

Precis slutat helt på Getupdated

Hur som helst, har i alla fall svarat på mail och frågor från Getupdated och dess kunder fram till den 28 maj. Men den 2 juni så börjar jag på nya jobbat, Outrider i Danmark.

Det har varit riktigt behagligt med lite halv-semester, där jag åkt runt lite i Europa för att sedan stationära mig i Stockholm där jag jobbat med egna projekt, ett med lediga lokaler som ni som följer bloggen nog inte missat, samt Poker VM som snart är klar. Ted Forssblad kommer sköta en del av hantering av den förstnämnda framöver.

Så, vilka är Outrider?

Gissar att många inte hört talas om Outrider när det kommer till sökmotoroptimering

En del av förklaringen kan vara att deras hemsida varit på engelska och att dem inte optimerat upp sig själva på svenska ord i Skandinavien, trots att dem har funnits sedan 1995 i USA.

Med i WPP och GroupM

:)

Outrider är i alla fall en del av WPP.com, världens största nätverk av mediebyråer som första kvartalet 2008 gjorde en vinst på c:a 379 miljarder svenska kronor. Inte så illa

I WPP finns en grupp som heter ‘Group M‘ och det är här Mediacom, en av världens största enskilda mediebyråer ingår. En annan välkänd mediabyrå som ingår är MediaEdge:cia, framröstad till bästa mediabyrån i UK flera gånger. Även Mindshare och Maxus Global ingår.

Granne med Mediacom

På nya Outrider-kontoret vid Kongens Torv (vid Nyhavn i Köpenhamn) kommer vi att vara granne med vårt systerföretag Mediacom, vilket ska bli väldigt spännande.

Vad blir de nya arbetsuppgifterna på Outrider?

Tanken tycks vara är att jag ska vara drivkraften för att få igång sökmotoroptimeringen på Outrider, både när det gäller strategier för utbildning, leverans och införsäljning. Ska bli spännande.

Hur ser Outrider på sökmotoroptimering?

Danska Outrider företaget största arbetsområde har varit sponsrade länkar. Det är där dem haft flest kunder. Deras målsättning framöver är att bli ledande inom sökmotoroptimering, etisk sådan. Nödvändiga rekryteringar kommer att göras för att lyckas med detta.

I motsats till många andra SEO företag så erbjuder inte Outrider länkar från egenbyggda kataloger eller bloggar, utan jobbar på ett helt annorlunda sätt. Denna typ av etiska sökmotoroptimering följer googles riktlinjer till punkt och pricka och de välkända företag som är kunder hos Outrider utbildas att själva bli experter på sökmotoroptimering, ofta med interna resurser och nödvändig hjälp från Outrider. Man kan säga att dem jobbar mer som det norsk-svenska Online Services.se, SEO företaget där Simon Sundén jobbar. Även Agent Interactive och Nikke Lindqvist tycks jobba mer med internutbildning av sökmotoroptimering.

Mer om Outriders arbetssätt och etisk sökmotoroptimering kommer efterhand.

;)

Så, på måndag börjar jag. Will keep you updated

Nyfiken på andra bloggares åsikter om sökmotoroptimering, SEO?Posted by: Markus Jalmerot // Allmänt, Etisk, Kataloger, Kunder, Sökmotoroptimering, sponsrade länkar // dansk sökmotoroptimering, etisk sökmotoroptimering, SEO, Sökmotoroptimering // maj 31, 2008// 7 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".