Efter en behaglig semester i Rio var det dags att ta sig an nya utmaningar. Jag har nu lämnat jobbet med sökmotoroptimering / som affärsutvecklare på Getupdated och blir istället Head of Operations för Affiliators engelska kontor. Med andra ord, jag gör en Nikke och kommer framöver jobba mycket med affiliates och betalning per försäljning. Ser verkligen fram emot det då jag har många idéer om hur vi kan förbättra systemet för affiliates och få in den typen av annonsörer som eftersöks.. 

Marknadsföring genom affiliates – en ny utmaning!
Visste är det roligt med sökmotoroptimering, men när det söktes personal för att utvidga satsningen för vårt affiliate nätverk så var jag inte sen att anta utmaningen.. Nya utmaningar och uppbyggnad av en tjänst på en ny marknad är det jag verkligen gillar att syssla med. Ni kommer säkerligen få höra mycket av mig framöver från diverse relaterade område; förbättrad användarvänlighet, e-postmarknadsföring, nyhetsbrev, nedladdningsbar mjukvara, sponsrade länkar, social marknadsföring etc.

Sökmotoroptimering, ett avslutat kapitel?
Att jag kommer att sluta med sökmotoroptimering helt och hållet är inte korrekt. Har fortfarande för många sidor som jag inte bara vill lägga på is. Samtidigt vill jag ju lära affiliates hur man blir bättre på sökmotoroptimering och rent generellt hur dem ska öka trafiken till deras webbplatser och förbättra konvertering.

Sökmotoroptimering VS affiliate marknadsföring
Vad är då skillnaden mellan sökmotoroptimering och affiliate marknadsföring?

Ser man på hur en affiliate jobbar så är faktiskt jobbet som sökmotoroptimerare rätt begränsat. Som affiliate så tvingas du använda alla metoder för att driva trafik. Men det stannar inte där. När du fått trafiken så måste den ju konvertera. Det är ett ständigt trixande med test av olika kampanjer, placeringar av annonser och test av olika marknadsföringsmetoder för att få det att fungera optimalt.

Vad vill Du läsa om?
Berätta gärna vad Du vill läsa om för att öka dina webbplatsintäkter.

Posted by: Markus Jalmerot//Affilliate, Sökmotoroptimering//februari 21, 2008

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".