Getupdated släpper en ny version av det användarvänliga publiceringsverktyget AddCMS, med utökad funktionalitet och som optimerar möjligheten att synas bra i sökmotorerna. Samtidigt byter man namn på produkten till SEO CMS och som namnet antyder så är det sökmotoroptimering som står i fokus.

Jag var med under lanseringen på Getupdated av AddCMS en gång i tiden och det är kul att se att produkten nått nya höjder. Fick nu möjlighet att snabbt testa nya SEO CMS och jag är mycket positiv till utvecklingen som skett.

Några av de mest intressanta nyheterna med SEO CMS är nog:

  • Användarvänlighet: Det enklare har blivit ännu enklare med utökad ‘drag-and-drop’ teknik. Även gränssnittet har blivit tydligare.
  • Kod: Har gjorts om från grunden och blivit riktigt SEO vänlig.
  • Edit metadata: Ett mycket effektivt verktyg som samlar all metadata, redirects, prio och frekvens på ett och samma ställe. Går snabbt att antingen ändra på en sida eller flera sidor samtidigt. Väldigt tidbesparare för oss SEO tekniker.
  • SEO Analys: Sökmotoroptimeringsanalys av sidor direkt i systemet för att se hur bra de är. Ger möjligheter till både amatören och oss professionella SEO tekniker. Denna funktion har jag inte stött på i något annat CMS-system, konstigt med tanke på den stora nyttan.
  • Taggmoln: Ett sätt att utöka innehållsmängden genom att skapa etiketter för nyckelord. Detta ger fler och mer relevanta sidor, något som sökmotorerna gillar.
  • Statistik: GetStatistisk visar mycket info som kan gynna kunder och SEO tekniker. Givetvis går det att koppla på Google Analytics om man önskar det.
  • Leadgenering: Se vilka företag som har besökt siten och vilka sidor de har varit på.
  • Flexibel RSS Ping: Skapa en sida och pusha ut innehållet till populära webbplatser som t. ex twingly. Går att skapa grupper som systemet ska pinga ut till vilket kan vara bra i vissa situationer.

När man arbetar i systemet så blir jag förvånad hur snabbt det går att redigera sidor, lägga till funktioner och optimera sidor. Det finns en omfattande supportsida med dokument, videofilmer eller så ringer man supporten så svarar de snabbt på frågorna man har. En nackdel är dock att det vore bra med ännu fler stödtexter direkt i administrationen, så att man slipper gå till supportsidan.

Vad kostar SEO CMS?

Priset är konkurrenskraftigt om man jämför med många andra publiceringsverktyg i samma klass. Systemet börjar på 15.000 kr.

Ett rykte om Getupdated

Sedan hörde jag rykten om att Getupdated håller på att ta fram en annorlunda omvärldsbevakare till SEOCMS, vad som skrivs om varumärken på nätet. Den kommer nog söka igenom bloggar, mikrobloggar, bloggkommentarer, sökmotorer, mediasiter m.m.

På tal om sökmotoroptimering och sökmotoroptimeringsföretag, läs även min guide med 13 frågor Du bör ställa innan val av SEO-företag. Inom en vecka lanseras för den delen en ny webbplats som jag varit med och skapat..

Slutligen vill jag passa på att tipsa om videon om hur SEO CMS fungerar, ifall du nu är på jakt efter ett nytt CMS-verktyg? Eller besök www.SEOCMS.se och läs mer.Posted by: Markus Jalmerot // Publiceringssystem, Sökmotoroptimering // CMS, getupdated, Publiceringssystem, SEO, Sökmotoroptimering, sökmotorvänlig, sökmotorvänligt cms // oktober 7, 2009// 3 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".