Inatt kom information från Google’s blog om att Eric Schmidt, nuvarande VD för Google, kommer avgå som VD den 4:e april i år.

Larry Page tar över som Google VD

Ny VD för Google under 2011 blir istället en av grundarna, Larry Page. Som Google’s VD kommer Larry ansvara för produktutveckling och teknologiska strategier, något som nog är passande för grundaren som är ung och bör ha väldigt bra insikt i detta.

Varför avgick Eric Schmidt?

Vid en ålder av 56 år och efter 10 år vid rodret som VD i en av världens snabbast växande organisationer, så var det kanske på tiden? Missuppfatta mig inte nu.

Eric Schmidt har gjort ett otroligt bra jobb att leda Google till framgång efter framgång. Men han börjar bli äldre och vill säkert börja njuta av fritiden lite mer när han börjar nå 60 år. Det är i alla fall min gissning. De kommande året ska han dock jobba kvar som arbetande styrelseordförande, förmodligen för att hela övergången ska låta så naturlig och smidig som möjligt.

Det enda jag varit negativ till när Eric var VD är egentligen Google bilarna som åkte runt och samlade upp personlig information om alla människor i flera länder. Men det är dock oklart om det var just Eric Schmidt som var drivande i frågan, även om han satt vid rodret vid den tidpunkten.

Utsikter för Larry Page?

Jag tror generellt att det är väldigt bra med en ny, yngre VD. Han har växt in i rollen som VD och har varit med från början som medgrundare av Google. Förväntar mig därför en minst lika bra ledare vid rodret för världens bästa sökmotor. Förhoppningsvis ännu mer fokus på spam och teknologisk utveckling att upptäcka det

på ett tidigt stadium.

Vad tror du om den nya VD’n och varför avgick den förra?

Posted by: Markus Jalmerot // Google, Sökmotorer // Eric Schmidt, google vd, larry page // januari 23, 2011

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".