Hans, som tidigare haft några framgångsrika metoder (dock ej externa länkar från sitemaps) för att nå hyfsade resultat för vissa sökord i några sökmotorer, tycks ha blivit mer rädd i takt med att konkurrensen hårdnar på den svenska marknaden.

Tror vidare inte att herr Hans har tänkt igenom vad han skriver i sin blogg ordentligt. Hans hävdar nämligen att han inte ställer upp pga att han inte vill länka till Jim. Jaha. Jim Westergren har en ganska trovärdig sida inom sökmotoroptimering, mycket mer trovärdig än vissa andra sidor som Hans länkar till. Genom att länka till Jim får herr Hans ökad trovärdighet (trust). Så med det resonemanget i bakhuvudet undrar jag, vad är han rädd för? Han länkar ju till värre sidor.

Svaret på den frågan är egentligen ganska enkel. Mr Hans är rädd att misslyckas om han ställer upp i den lilla svenska sökmotoroptimering tävlingen. Istället väljer han att köra ett slags ”test”, känns det som. Han har nämligen länkar från hela sin startsida till interna delsidor om tävlingen. På startsidan. Han offrar länkkraft från startsidan av sin primära hemsida och tävlar inte seriöst, jaha.. Det är så det fungerar. Vi ställer inte upp säger ju Hans..

Jag känner ungefär som Jon på SEO-forum:

”Ungefär som att bojkotta en gångtävling och springa loppet istället med anledning av att man inte vill ha arrangörens nummerlapp med reklam”..

Ok, jag hade förstått ifall Hans klagade på att tävlingen skor sig (kapitaliserar) på kända tidningar. Jag tycker själv inte att nyckelorden för denna seo-tävling är ok. Men Hans klagar ju på helt andra saker. Mest för han är feg tror jag. Feg för att inte lyckas vinna, nu när man måste börja om från början med en helt ny domän. Men nog också för att herr Hans är rädd att inte ha tillräcklig länkkraft. Det vore ju faktiskt pinsamt att komma två i ett SM, bara för att han får använda en helt ny domän och börja om från scratch, eller?

Är i alla fall glad att Marcus Westberg på Eastpoint Media ”vågade” ställa upp i världens största sökmotoroptimering tävling, Carcasherdotcom SE contest. Det gjorde han för övrigt helt rätt i, då han nu leder SEO tävlingen som är mångdubbelt mer konkurrensutsatt än den svenska motsvarigheten.Posted by: Markus Jalmerot // Marknadsföring, Nyheter, Sökmotoroptimering, Tävlingar // november 15, 2006

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".