It-chefens dag var ett trevliga frukostmöte på Berns, där vanliga problemställningar för IT-chefer stod på agendan. Redan kl 7.30 serverades frukost, bestående av spenatomelett med nötter, laxsmörgås och yoghurt med torkad frukt.

Dagen till ära inleddes av Gunnar, en praktiskt filosof som diskuterade två olika typer av människor och förslag på hur man skall leva. Teamat var “Hur skall jag leva mitt liv”. Han menade att man kan skilja på två olika människortyper, dem med ett “ha-begär” och dem med en mer avslappnad “vara-filosofi”. Medan ha-begäret kännetecknar avund, ägande, försvar, agressivitet, egoism, dömande och rättvisa så kännetecknas dess motsats av saker som oberoende, mognad, lugn, integritet, ödmjukhet, ärlighet, förlåtande och generositet. Gunnar försökte få oss It-chefer att finna en balans mellan dessa två motpoler. Ett mycket intressant föredrag.

Nästa talare var företaget Skistar, vars IT-chef beskrev de utmaningar som han dagligen stod inför. Till de viktigaste lärdomarna som han menade att andra IT-chefer skulle uppmärksamma var att använda ett språk som alla begriper, inte tekniska termer.

Ett tal av Claes Malmberg från TDC som diskuterade tekniktrender som påverkar ditt beslut som IT-chef. I själva verket var detta mest reklam för den ena sponsorn, TDC Dotcom och dess produktområden. Inte alls vidare spännande. Hade klarat mig mycket bra utan detta föredrag faktiskt.. 

Dagen avslutades med en debattpanel som fick frågor om IT-chefens nya agenda och vilka utmaningar som kan väntas framöver. Magnus Höij från den andra sponsorn, Computer Sweden, var moderator.

Efter avslutningen kunde man mingla runt med andra IT-chefer. En busstransport tog intresserade till Älvsjömässan och ICT show, något som jag hoppas hinna gå på senare i veckan.

Posted by: Markus Jalmerot // Allmänt, Mässor // september 20, 2006// 3 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".