Talade med min gamla kollega från Getupdated idag, Mattias Kaneteg. Jag har tidigare frågat vad han ska göra med domänerna webbhotell.se och server.se, som ju är två riktiga godbitar för någon som jobbar med hosting. Nu fick jag dock svar på tal. Han berättade om att det snart kommer användas i en kampanj där han valt att köra urler som är lätta att komma ihåg; således webbhotell.se för de som vill ha webbhotell och server.se för de som vill ha någon typ av server.

Mattias Kaneteg utvecklar sina premium namn

Så allt tyder på att mr Kaneteg ökar fokus på att utveckla några av sina premiumdomäner. Det nuvarande domäninnhavet för Domain Invest (www.domain invest.com), ett fristående bolag som hanterar alla Mattias Kaneteg domäner, har nått över 10 000 namn nu berättar han. Medan majoriteten av domänerna i portföljen är .com namn, men det finns det också en del .SE namn som är rätt trevliga, t. ex företag.se (ny sida på gång) och offert.se (utvecklad och till salu nu) förutom de redan nämnda hosting relaterade namnen. Det ska bli intressant att se hur de går med dessa namn framöver.

Uppdatering (juli, 2019): Mattias Kaneteg är numera CEO och grundare utav MissHosting.com, ett av Skandinaviens största webbhostingbolag. De kör för nävarande en uppköpsvåg och utökar sitt nätverk inom stora delar utav Europa.

Posted by: Markus Jalmerot // Domäner, Entreprenör // mattias kaneteg // september 11, 2012 

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".