Martin Edenström är en flitig och kompetent skribent. Hans blogg är så grymt att den blir utsedd till månadens bloggraket för maj, ett återkommande tema på Relevansanalys. 

Vad är månadens bloggraket? 

I början av varje månad kommer jag kora en vinnare som legat i lite extra med skrivandet för föregående månad. Månadens bloggraket bör ha innehåll som är top notch för sin klass/kategori.

MKSE – störst på CMS

MKSE, som står för Might Know Something Else, är en blogg byggd i WordPress som följer alla nya lanseringar av webbplatser och där beskriver ingående vilket CMS (Content Management System) som använts.

Vem är Martin Edenström?

Martin lärde jag känna på fd. Eastpoint för ett antal år sedan. Vi gick då igenom, använde och optimerade system som EPiServer, Sharepoint och Reddot. Han drev då Kickad.nu, som senare blev uppköpt av IDG. Martin har alltid varit grymt på att hänga med vad som händer på webben och skriva om diverse nyheter inom teknik och CMS.

Varför MKSE?

  • Sveriges utan tvekan mest innehållsrika webbplats om CMS, där systemen bakom alla nya webbplatser beskrivs. Läs t. ex om Drupal, Polypoly och WordPress.
  • Få bloggar uppdaterar så frekvent som Martin Edenström.
  • Lyckats nå 1500 unika/dag inom ett så nischat område som publiceringsverktyg.
  • Skapade nyligen en ny webbplats för MKSE.com.

Hur kan MKSE förbättras?

Jag hade gärna sett en ingående guide om varje enskilt CMS. Kanske om Du klickar på en CMS kategori, så ser du överst en klickbar lista med en introduktionsguide och betyg, möjligheter och risker för de publiceringssytem du läser om.

Vad tycker Du själv om MKSE? Hur kan Martin göra det enklare för Dig som ska välja CMS?

Posted by: Markus Jalmerot // Allmänt, Hemsidor, Publiceringssystem, WordPress // cms-system, månadens bloggraket, martin edenström, mkse // juni 3, 2009// 1 Comment

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".