Då var det dags att uppdatera listan över större svenska domänförsäljningar igen. Denna gången var det domänen ekonomi.se som såldes för 29000 EUR. Säljare var de rutinerade Mauritiusbaserade Bolama, köpare var ägarbolaget bakom Cellsynt.com, vilka sysslar med mobila tjänster.

Varför betalar man 29 000 EUR för en domän?

Det är inte vilken domän som helst. Ekonomi.se är en generisk domän som beskriver ett populärt område. Föregående månad sökte c:a 6360 personer på begreppet, medan drygt 15 000 personer gjorde sökningar på begrepp som innehöll ordet “ekonomi”.
När man ska bygga en webbplats om det specifika området så blir det väldigt lätt att komma ihåg namnet. Ifall du vill annonsera med sponsrade länkar på adwords så blir det högre CTR än genomsnittet med ett sådant namn. Folk förstår direkt vad sidan skall handla om, den känns trovärdig. På samma sätt så kommer denna typ av domän få en hög CTR (Click Thru Rate) i sökmotorerna och google börjar titta allt mer på användardata, hur besökare till webbplatser faktiskt beter sig. Ifall man har en seriös domän klart bättre än genomsnittet, så kommer fler att klicka på din domän och du får mer trafik och även högre ranking i sökmotorerna!

Inte den första stora svenska domänförsäljningen i år
Detta är inte den första stora domänförsäljningen som skett till svenska företag! Tidigare i år så har vi rapporterat om hus.se som såldes till QU för 45 000 EUR.

Är det någon stor svensk domänförsäljning som vi har missat? Skriv gärna i kommentarerna!

Posted by: Markus Jalmerot//Domäner, Domänförsäljningar// april 12, 2007

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".