Om Markus Jalmerot

Relevansanalys uppdateras av mig, Markus Jalmerot. Vanligen skriver jag om domäner och sökmotoroptimering, men ibland trillar någon post in om mina senaste resor eller saker du bör undvika på nätet. Till vardags bor och jobbar jag på Cypern, men flyttar snart till London.

Driver på fritiden ett antal egna webbplatser. Bland annat skapade jag Lokaler.nu och ForexTrading.se, en sida som finns på flera språk.

Markus Jalmerot – en bakgrund

Webbplatsen Relevansanalys lanserades initialt som en ställe där jag, Markus Jalmerot, skrev om Internetmarknadsföring, domäner och erbjöd tjänster inom sökoptimering.

Jag är utbildad inom Strategi och styrsystem samt International Finance och ni kan se min C-uppsats (om hedgefonder) och D-uppsats (om tradingmodeller på valutamarknaden) på webbplatsen uppsatser.se. Under tiden på universitetet började jag producera webbsidor, något som senare övergick i sökmotoroptimering (SEO).

Relevansanalys idag
Under tidigare jobb så låg fokus på företagens och kundernas sajter snarare än min egen. Skriver dock fortfarande ungefär om samma ämnen, dvs SEO, domäner, affärsutveckling, innovationer och entreprenörskap mm.

Tidigare jobb:
Markus Jalmerot, CTO på Getupdated

Den 15 augusti (2006) började jag som CTO, chef för sökmotoroptimering och sponsrade länkar på Getupdated.se. Byggde upp bolaget från scratch och skötte allt från uppbyggnad av ett team med 4 optimerare och ppc experter, samtidigt som ett 20-tal säljare vägleddes och utbildades.

Business Development Manager, Getupdated Ltd
Därefter flyttade jag till London och öppnade tillsammans med Ronny Dunberg upp det engelska kontoret för GetUpdated Ltd, det engelska dotterbolaget med bas i London.

Head of Affiliate Marketing, Getupdated/Affiliator

Det var dags att testa något nytt och Affiliate marknadsföring var ett område som kunde behöva lite assistens inom Getupdated Gruppen, då det inte fanns någon fokus för England under den tidpunkten. Jobbade under 1.5 månad med affärsutveckling, något som intresserar mig mycket.

Ansvarig för Lokaler.nu och ForexTrading.se
Nu var det dags att testa mer av mina egna vingar. Lanserade i början av april webbplatsen Lokaler.nu, som hjälper företag att finna exakt den typ av kommersiella lokaler som passar deras behov. ForexTrading.se är den givna sidan för nybörjare inom valutahandel.

SEO Manager på Outrider
På danska Outrider arbetade jag under drygt ett år med att förädla Group M’s sökmotoroptimering; inte minst sökordsanalyserna och länkbyggandet.

SEO-ansvarig, Millimeter Media
På Cypriotiska Millimeter Media, som dock jobbar mycket med svenska kunder, framför allt skandinaviens största pokersida samt cash auktioner och andra spelrelaterade webbplatser.

Offentliga profiler av Markus Jalmerot:

Nya artiklar om Markus Jalmerot

Hoppas att ni tittar in till Relevansanalys snart igen..

Väl mött,

Markus Jalmerot

Ps. Om ni har frågor så kan ni maila mig (Markus Jalmerot) på förnamn @ efternamn punkt com, eller använda kontaktformuläret nedan: