YouTube logo VS Google logo Ok, Google är den största källan till trafik – det är vi nog överens om. Beroende på hur väl du har sökmotoroptimerat din sida, så kan antingen organisk sökmotortrafik eller sponsrade länkar vara bästa vara bästa källan till trafik.

Men det finns ju många andra källor till trafik också. En riktigt bra och annorlunda YouTube video kan ge riktigt mycket trafik till hemsidan.

Nästan inga svenska videos om sökmotoroptimering

I google.se finns det 386 000 resultat för ‘sökmotoroptimering‘. YouTube har bara 2 resultat! Så ifall du är snabb så kan du i alla fall skryta med att ligga top 3 i YouTube för begreppet.. så länge du bara taggar din video. Även om det inte är så många sökningar idag, så är det en källa till trafik som växer stadigt. Medan andra skryter om topplaceringar i Yahoo eller MSN, så kan du ju alltid stoltsera med ett toppresultat i YouTube.

Några förslag på ämnen:

-SEO Failure

-SEO nybörjarguide

-Lyckad hemsida med SEO / sökmotoroptimering

-SEO musikvideo

-Anti SEO (hur du inte ska göra) 

Inte bara sökmotoroptimering på YouTube

Det finns många goda möjligheter att få trafik på andra begrepp också. Det är självklart inte bara för ordet sökmotoroptimering som du har möjlighet att få en massa trafik från YouTube. Nästan alla sidor borde ha möjlighet att få trafik på detta sätt.. det finns alltid något som du kan stoppa på YouTube relaterat till din business.

Så, när får vi se lite fler sköna YouTube videos om SEO eller något annat ämne? Posta dem gärna i kommentarerna ifall ni gör några..

I’m out.. blir lite shopping i Covent Garden nu, gotta love it 

Posted by: Markus Jalmerot // Google, Sökmotorer, Sökmotoroptimering, sponsrade länkar, video // Marknadsföring, SEO, Sökmotoroptimering, youtube // februari 14, 2009// 1 Comment

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".