Vad ska det bli av den nyligen lanserade sökmotoroptimering.se? Jag vet lika mycket som Er, dvs. ingenting. Snackade bara med min polare som äger den och han sa att ‘arbete var på gång’ för att få den att ranka i Google. Vad jag förstår så är den inte helt färdig än, men det finns i alla fall planer. Ser samtidigt att sokmotoroptimering.se (utan ö) ägs av Relevant Traffic, men är består av en landningssida för tillfället. Anser dock att sökmotoroptimering.se är ett bättre namn än sokmotoroptimering.se för att ranka i Google.se, även om man givetvis helst bör äga båda för att undvika förvirring bland potentiella användare. 

Samtidigt noteras att bl. a Magnus och UrbaLill diskuterade domänen på Twitter. Magnus tvekar om domänen kan få någon trafik alls då den varit ‘bannad’ tidigare.

Att domänen varit bannad är givetvis en stor nackdel, men jag tror inte det hindrar sökmotoroptimering.se från att ha möjlighet att ranka bra efterhand – om mycket arbete läggs på att optimera den. Trots att den ev. varit ‘bannad’.

Min erfarenhet är att .se domäner med exakt match har avsevärt lättare att ranka bra för ‘sökordet’ jämfört med .nu domäner. Just nu ligger sökmotoroptimering.nu etta för begreppet ‘sökmotoroptimering’, så inget är förmodligen omöjligt här. Men det kommer förmodligen krävas en hel del jobb för att lyckas bli synligt på förstasidan och det återstår att se om nuvarande ägare har tid och lust att lägga så mycket tid på den.

Så att Urban mer kritisk till sidan och undrade om det inte finns någon ”opartisk bedömning av SEO-företag” med kommentaren ”så man kan ligga bra på en sådan själv”. Kanske den nuvarande ägaren kan ge bedömningsgrunder?

Själv tycker jag det ska bli kul att se hur många inlänkar som krävs för att en ‘exakt match’ domän inom en väldigt konkurrensutsatt sektor ska ranka topp 20 i google.se. Vad tror ni? 

Själv tippar jag att c:a 30 st unika länkar från olika domäner räcker rätt lång – medan motsvarande domän utan sökordet förmodligen behöver bra mycket fler länkar.Posted by: Markus Jalmerot // Domäner, Sökmotoroptimering, Sökord // seo-bolag, SEO-företag // augusti 1, 2011

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".