Efter att ha bott i London under 11 månader så är det ingen tvekan om att svenskarna är bortskämda online. Medan engelsmännen ofta betalar £30 000 -70 000/år för större SEO tjänster så tycks man i Sverige tro att det ska vara nästintill gratis med sökmotoroptimering. I alla fall tycks de mindre företagen tro detta, det var i alla fall min uppfattning under jobbet med Getupdateds sökmotoroptimering.

Normalpriser för sökmotoroptimering i Sverige?

Mitt estimat är att de ledande aktörerna i Sverige tar 7000 – 20 000 sek för små paket / små företag, upp till 60 000 sek för medelstora paket och 100 000-300 000 sek/år för större företag. Men det är mest de små paketen som stör mig, för så lite pengar får man sällan vettiga tjänster. Det är inte konstigt att det kommer mycket klagomål med dessa nivåer.

Samt en god nyhet

Talade med Tomas Axelsson idag som sitter i Borås på MIG, som bekant är en del av Getupdated. Han berättar att kundtillströmningen är stark för tillfället, men tack vare det trevliga kontoret och de möjligheter som en anställning i Getupdated Koncernen ger så går rekrytering av kompetent personal bra, bara under maj så börjar fyra nya tekniker. Jag tycker det är väldigt bra att dem satsar löpande på att få in allt fler, 2-4 stycken nya per månad, för att hantera alla nya kunder. Hoppas andra bolag kan ta efter detta koncept och löpande anställa gott om nya seo tekniker i samma grad som de får in nya kunder. Då kommer branschen att må bättre och fler företag blir nöjda och färre kunder som betalar väldigt lite kommer att klaga på resultaten i sökmotorerna.

Så, vad är Din åsikt om priser och leveranser? 

Är vi bra på sökmotoroptimering i Sverige? Betalar dem onödigt mycket i Storbritannien?

Posted by: Markus Jalmerot // Allmänt, Kunder, Sökmotoroptimering // betalning, getupdated, Sökmotoroptimering, svenskar // april 30, 2008// 6 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".