56 dagars väntetid, skriver Infoo.se på hemsidan. Jag beslutar mig för att testa en expressanmälan för 500 kr. 

Varför expressanmälan i Infoo.se (fd. Sunet)?

Ofta kan redaktörer på diverse mer eller mindre tvivelaktiga kataloger bli klart mer positivt inställda vid betalning. Detta kan innebära att du får till mer attraktiva titlar, beskrivningar av webbplatsen och placering i katalogen. Men det primära syftet i detta fall var att vinna tid, få in anmälan snabbt, så att det blir en boost för sidan om valuta som jag jobbar så intensivt med just nu (forextrading.se)

Hur gick det med katalog anmälan?

Direkt efter anmälan fick jag en länk att gå till där det stod kassa. Samma länk kom i ett mail, några sekunder senare. Infoo.se varnade mig att jag låg i den “vanliga kön” tills betalning har skett. Jag betalade omedelbart för att undvika den jobbiga långsamma kön och fick direkt en bekräftelse via e-post efter betalning att nu var anmälan gjord och Infoo kommer att titta min webbplats inom kort. Men inga garantier lämnas för införsel i katalogen.

Hur snabbt kom hemsidan med i Infoo.se?

Redan efter 6 timmar så var jag anmäld i den utvalda kategorin. Titeln var densamma som jag valt, iof inte det minsta spammig, så vore konstigt om den inte godkänts. Men det vore roligt att testa en lite mer spammig titel och se hur Infoo.se ställer sig då, om man verkligen får någon fördel av att betala sin in i katalogen.

Var det värt det?

Kommer nog inte göra en expressanmälan igen, såvida inte priset går ner. Att vänta 56 dagar extra brukar inte vara något problem. Frågan är väl bara om man kommer med utan att betala?

Hur upplever Du själv Infoo.se? Vad tycker du om expressanmälan?

Posted by: Markus Jalmerot // Allmänt, Hemsidor, Kataloger, Sökmotoroptimering // expressanmälan, infoo, kataloganmälan, Kataloger, Sunet// maj 13, 2009// 8 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".