Har du optimerat mot ditt eget namn? Att optimera, så att de resultat som Du själv vill ska synas, blir allt viktigare.Varje dag sker otroligt många sökningar efter namn, personer som Du ska ha möte med, som du läser om eller som du bara är nyfiken på..

Så, vad kan du göra för att få upp de resultat som Du själv vill? Som med det mesta på nätet idag så är länkar kung och content drottning. Här följer en rad tips på vad du kan göra för att säkerställa så att det du vill ska synas :

Har du Google profil?

Nu finns i alla fall en ny möjlighet att skapa en profil hos Google. Jag fixade själv upp en Google profil för någon vecka sedan. Ser att min vänner Simon och Nikke också var tidigt ute med att registrera en profil hos google. 

Det brukar ju vara smidigt att använda den typen av resurser som finns tillgängliga, där Du själv kan skriva in något och helt bestämma innehållet. Google profile är en sådan möjlighet. Sedan vet vi nog alla att just Googles tjänster är extra viktigt att hålla ett öga på och testa.

Mikroblogg profil

Har du en profil på Twitter, Jaiku eller svenska Bloggy? Själv tycker jag lite som Hjalmar, det är jobbigt att försöka hålla sig uppdaterad via alla dessa kanaler. Men samtidigt kan det vara bra att hålla koll här också, någon minut om dagen, för att se det senaste som har hänt. Lägg till dessa kanaler som feeds, så uppdatera din sida genom feeds, varje gång du skriver något nytt. Bra pga. att sökmotorer gillar sidor som uppdateras ofta.

Övriga hemsidor du själv äger?

Har du andra hemsidor? Se till att länka till annan bra information om dig själv som du vill få synlig på nätet.

Be andra länka till dig

Genom att fråga vänner och bekanta om dem kan länka till dig med ditt eget namn så kan du säkerställa att du kommer att synas högt med din egen hemsida då folk söker efter dig på Internet.

Köp ditt namn.se

Om du inte redan gjort det så kan det vara en god idé att köpa ditt eget namn under .SE domänen. Jag har flera versioner av mitt eget namn, men det är i princip bara Markus.nu som jag aktivt skriver på och uppdaterar av namn domänerna.

Nedan finns en ny video om reputation management med en känd, dansk sökmotoroptimerare – Mikkel deMib Svendsen.Posted by: Markus Jalmerot // Allmänt // googla namn, google profil, namn, namn sökningar // maj 6, 2009// 3 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".