Tänkte publicera delar av en undersökning för att kartlägga super affiliates som gjordes under 2008. Publicerar den i hopp om att Sveriges befintliga svenska affiliatenätverk ska få bättre insikt i vad som är viktigt för att locka till sig bra affiliates.

Vad är viktigast för dig när du väljer affiliatenätverk?

F: Standard saker som automatiskt godkännande till affiliate program och högre utbetalningar än standard affiliaten.

G: Snabbare och mer frekvent utbetalning, högst 2 veckor mellan utbetalningarna. Tillgång till API/product feeds är väldigt viktigt, det går att göra så mycket mer då. Men nära kontakt med en duktig och kompetent affiliate manager är nog viktigast av allt.

D: Att nätverket har många program som mina sidor kan konvertera för och att jag får bra kommission.

S: Mer exklusiva deals med super affiliate eller speciella segment som tillåter att man kommer med i program automatiskt. Väldigt bra affiliate managers. Förbättrad statistik. Ser helst en enkel översikt med antal hits per sida, hits per program, sales och EPC.

A: Jag vill jobba med affiliatenätverk som tänker som affiliates och inte som ett stort företag. Dem ska kunna erbjuda frekvent utbetalning, samt transparens och ärlighet när saker går fel. Inte byta policies utan en rimlig tids förvaring. Vara lätta att kontakta via e-post, telefon och MSN messenger.

Vad gör din affiliate manager så bra?

F: Vad jag gillar mest, förutom att hon är snygg, är att hon alltid ger mig bra förslag på affiliate program att använda. Hon ger också förslag på optimering av mina kampanjer och vi har en väldigt nära kontakt. Slutligt och kanske bäst av allt – hon ser alltid till att jag får inbjudande till nya affiliate program innan de lanseras

officiellt.

G: Vi brukar diskutera hur kampanjer kan optimeras och få högre konvertering. Här får jag ofta väldigt bra feedback.

A: De arbetar väldigt nära med mig och vi har god kontakt. Brukar ha lunch tillsammans emellanåt.

Sammanfattning av vad super affiliates vill ha:

Många svenska affiliatenätverk får en rejäl bakläxa. Det som är viktigast att tänka på för att nå ut till de bästa är att kontakta affiliates kontinuerligt, ge tips för optimering av kampanjer och erbjuda stora affiliates speciella förmåner (tätare utbetalning, bättre kommissionen, att väljas ut innan den stora massan när nya program lanseras).

Är du själv affiliate? Vad tycker du är viktigt när du väljer affiliate program eller affiliatenätverk?

Posted by: Markus Jalmerot // Affiliate // affiliate nätverk, super affiliate // maj 25, 2009// 2 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".