För över 15 år sedan så skapades min första sajt om valutahandel, en exakt match domän med .NU som domänändelse. Det var strax efter att man studerat finansiell ekonomi i Lund och varit ansvarig för trading-utbildning på en studentförening som heter LINC Lund (Linc University’s Finance Society). På Linc i Lund så lärde man sig handla med valuta och såg kurser i realtid med hjälp av Bloomberg och Reuters professionella system. Kurser anordnades där man träffade traders i London och lärde sig mer om hur det faktiskt är att jobba inom finansbranschen.

Efter att ha avslutat tidigare projekt, så var det dags att ta tag i något nytt igen. En av sakerna som jag kommer fokusera allt mer på är sajten Valutahandel.se, som är tänkt att bli den ledande skandinaviska webbplatsen för alla som vill handla med valuta på nätet. Men egentligen så begränsar sig inte det nya projektet sig bara till valuta. På dagens moderna handelsplattformar så går det att handla precis allting som man önskar. Det är med andra ord lite ”allt-i-allo” sajter som traders kommer till och förutom utbudet så är även skillnader i köp- och säljkurser numera väldigt konkurrenskraftiga.

Med ett stort antal aktörer inom trading och extremt många olika sätt att handla, så finns det obegränsat med möjligheter att skriva om saker som relaterar till aktier, valutor, index och råvaror. Sverige kommer bli en testmarknad, där det experimenteras och testas om svenskar verkligen är sugna på att handla på nätet med finansiella instrument. Därefter så finns väl planer på andra Europeiska marknader, eller USA för den delen. Har suttit på några spännande domäner inom valutahandel i över 15 år, så det börjar bli dags att utveckla något seriöst nu när man har tid över samt tycker det är kul med lite ”action”.

Själva upplevelsen med trading på nätet har verkligen inte ändrats så mycket på 15-20 år. Alla grafer ser ungefär likadana ut. Hur man utför en order är det heller inte stora ändringar med. Men antalet instrument har växt rejält och numera så är ”världen” din marknad – inte bara Sverige. Folk som vill handla UBER eller APPLE, kan enkelt göra det på nästan alla valutamäklare för svenskar. Köper du hellre en indexfond eller varför inte guld för att skydda dig mot eventuella nergångar i marknaden, så finns det också hos nästan alla firmor som erbjuder valutahandel till privatpersoner. Min egen favorit att handla är annars olja. Det rör sig rätt förutsägbart, säsongsbetonat och finns otaliga vägar att handla på. Du kan köra warrants, optioner, aktier, index, ETF’er eller hedgefonder. Så på vissa vis så blir det att man kommer tillbaka till rötterna och påbörjar en resa med valutahandel igen.

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".