Sökmotoroptimering.se jämför olika SEO-företag

Vad ska det bli av den nyligen lanserade sökmotoroptimering.se? Jag vet lika mycket som Er, dvs. ingenting. Snackade bara med min polare som äger den och han sa att ‘arbete var på gång’ för att få den att ranka i Google. Vad jag förstår så är den inte helt färdig än, men det finns i alla fall planer. Ser samtidigt att sokmotoroptimering.se (utan ö) ägs av Relevant Traffic, men är består av en landningssida för tillfället. Anser dock att sökmotoroptimering.se är ett bättre namn än sokmotoroptimering.se för att ranka i Google.se, även om man givetvis helst bör äga båda för att undvika förvirring bland potentiella användare.

Samtidigt noteras att bl. a Magnus och UrbaLill diskuterade domänen på Twitter. Magnus tvekar om domänen kan få någon trafik alls då den varit ‘bannad’ tidigare.

Att domänen varit bannad är givetvis en stor nackdel, men jag tror inte det hindrar sökmotoroptimering.se från att ha möjlighet att ranka bra efterhand – om mycket arbete läggs på att optimera den. Trots att den ev. varit ‘bannad’.

Min erfarenhet är att .se domäner med exakt match har avsevärt lättare att ranka bra för ‘sökordet’ jämfört med .nu domäner. Just nu ligger sökmotoroptimering.nu etta för begreppet ‘sökmotoroptimering’, så inget är förmodligen omöjligt här. Men det kommer förmodligen krävas en hel del jobb för att lyckas bli synligt på förstasidan och det återstår att se om nuvarande ägare har tid och lust att lägga så mycket tid på den.

Så att Urban mer kritisk till sidan och undrade om det inte finns någon ”opartisk bedömning av SEO-företag” med kommentaren ”så man kan ligga bra på en sådan själv”. Kanske den nuvarande ägaren kan ge bedömningsgrunder?

Själv tycker jag det ska bli kul att se hur många inlänkar som krävs för att en ‘exakt match’ domän inom en väldigt konkurrensutsatt sektor ska ranka topp 20 i google.se. Vad tror ni?

Själv tippar jag att c:a 30 st unika länkar från olika domäner räcker rätt lång – medan motsvarande domän utan sökordet förmodligen behöver bra mycket fler länkar.

11 thoughts on “Sökmotoroptimering.se jämför olika SEO-företag

 1. Urban
  augusti 1, 2011 at 1:54 e m

  Sa nog att det inte finns någon opartisk bedömare av SEO-bolag. Så det är fritt fram för vem som helst att hitta på en sådan bedömning helt efter eget tycke.
  Det har ju gjorts försök med bedömningar som inte slagit igenom och fått allmän acceptans. Sempo är ett sådant exempel. Swedmas etiska regler och lindrigt sagt märkliga tävling guldnyckeln ett annat exempel.

 2. augusti 1, 2011 at 3:16 e m

  Det är svårt att hitta opartiska bedömmare av sökmotoroptimering, helt klart.

 3. augusti 1, 2011 at 3:23 e m

  Det här ska bli riktigt intressant att se hur det går. Du får köra en uppföljningspost framöver :)

 4. Urban
  augusti 1, 2011 at 3:36 e m

  Jaha en del föll bort i mitt inlägg ser jag nu. Hade lite kludd att lägga in det.
  Jag tror att topp 20 kan klaras med runt 10 länkar från kvalitativa sidor. Lite mer innehåll på sidan. Sedan att ta den in på topp 10 är en annan sak. Har en klar bild att rena IDN-domäner står sig riktigt bra.

 5. augusti 1, 2011 at 4:48 e m

  Marcus: Ja, får bli en uppföljning om 6 månader.
  Urban: Tror också att IDN står sig riktigt bra för svenska marknaden. Men undrar om 10 kvalitativa länkar räcker.. Beror kanske på hur kvalitativa länkar definera också?

 6. Urban
  augusti 1, 2011 at 5:26 e m

  @Markus. Bra lång historik på dem samt att man sedan tidigare vet vilken effekt de ger. Har man tagit lite tid på sig förut så har man hyfsat bra koll på vilka sidor det är som ger en synbar effekt och hur lång tid det tar före effekten märks.

 7. augusti 1, 2011 at 5:33 e m

  @Urban: Ska bli kul att se hur det går för honom och ifall han lyckas hitta tillräckligt med kvalitativa länkar?

 8. augusti 2, 2011 at 5:07 e m

  Intressant diskussion. Vill börja med att klargöra att ingen av de som idag syns på http://www.sökmotoroptimering.se i topplistan har betalat sig till sina positioner där.

  Sidan som finns där i dagsläget kan man väl kanske kalla en slags placeholder eftersom vi vanligtvis jobbar med iterativa releaser. Detta är första versionen och jag är relativt säker på att ni också håller med om att det åtminstone är bättre än den parkerade sidan som fanns där innan (är inte allt)?

  Hur som helst så är tanken att släppa recensioner undan för undan baserat på förstahandsinformation från kunder eller liknande för att hjälpa små till medelstora företag att välja sin SEO-leverantör.

  Det viktiga är inte att ranka först men jag är relativt säker på att besökarna kommer börja hitta sajten så småningom just tack vare 100% matching mot ett av de viktigaste nyckelorden och hur Google delvis gjort om värderingen av IDN-domäner samt positionering av URLerna i SERPen.

  Tanken är inte att konkurrera med sökmotoroptimeringsföretagen, utan jobba med dem och få en så transparent översikt och positivt resltat som möjligt av marknaden för både SEO-företagen och slutkunderna.

  Oavsett vad, så är det här ett långsiktigt projekt, vilket förmodligen är tydligt med tanke på hur länge domänen varit registrerad och syftat till utveckling.

  Alla synpunkter från såväl branschfolk som icke branschfolk uppskattas givetvis och tas i åtanke.

 9. RC Bilar
  augusti 9, 2011 at 4:17 e m

  Det mesta kan man nog göra själv, men har man flera hemsidor att se efter så är det en bra ide att anlita en av dessa företag.

 10. augusti 9, 2011 at 10:35 e m

  Jag undrar hur detta kommer sluta. Är det de företaget som betalar mest eller ger bäst provision som blir det ”bäst”. Jag vet inte hur ni gör, men när jag får kunde så tar man ju fram en betallösning som är unik för just den kunden, därför är det ju svårt att jämföra vem som är bäst eftersom nästan allt är kundanpassat.

 11. Webbyrå Göteborg
  september 25, 2011 at 7:16 e m

  Intressant läsning. Tycker man kan göra mesta själv dock. Om man drar in lite pengar så kan man anlita proffs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam