Det var länge sedan det var någon bra SEO-träff, så jag snackade med Christian Rudolf som hjälpte till att styra upp det hela. Tanken var att flera duktiga SEO-killar skulle samlas, informellt och trevligt, hemma hos Christian för vad vi kallade SEO-grillning. Dessvärre verkar det som att istiden är på väg in över Stockholm, 5 grader i mitten av maj. Så grillningen blev inställd och SEO-träffen flyttades istället till en restaurang på Kungsholmen.

Vilka deltog i den lilla SEO-träffen?

Jag, Nikke Lindqvist, Marcus Westberg, Ted Forssblad, Andreas Bard, Christian Rudolf själv samt 3 killar från WGP (Stefan, Jesper och Andy). Dessvärre avbröt en impulsresa RV från att komma in, medan Simon bara tittade förbi en snabbis för att säga hej innan han skulle hem och packa för Mallorca.

Som vanligt var det många olika teman som diskuterades. Nikke frågas ju t. ex alltid ut om nya SEO-skojare. Han har blivit så pass känd för sina bloggposter inom området att så fort någon sida har fulländat (senast en välkänd tidning) och Nikkes namn bara kommer på tal, så brukar full länkarna försvinna illa kvickt (inom 1 dag).

Christian hade en intressant utläggning om olika ‘samhällen’ och hur man når ut till dessa med länkar. Han har byggt riktigt grymt med länkar till Mjukvara.se nu, vilket resulterat i bra placeringar på en rad viktiga sökord, såsom antivirus. Besöksantalet var också betydande, då Christian även syns för många andra sökord än just antivirus.

Andreas Bard har kommit igång rejält med sitt entreprenörskap och tar nu allt fler kunder inom SEO och Internetmarknadsföring, medan affiliate-sidorna tillfälligt trappats ner lite. På andra områden ligger han däremot i desto mer. Den andra Bard Jr är på gång i oktober, fick vi veta..

Marcus Westberg har ett nytt projekt på gång, ett samarbete med andra SEO’s. Ska bli kul att se vad som blir av detta.

Ted Forssblad är i full gång med att få lansera ett intressant projekt med anonyma proxies. För övrigt är han redo för att ta anställning, så har ni något spännande projekt inom Internetmarknadsföring, usability och webbdesign så kan ni kontakta honom.

Från WGP New York kontor fick vi fint besök av Stefan. Han gav läsvärda tips om usability, som jag ska titta närmare på. Vidare hade han egna teorier om hur snabbt länkar och social media kommer att verka när Googles nya ajax baserade system blir verklighet. Spännande.. Nu får du ta och lansera en blogg också Stefan..

När blir nästa SEO-träff och var?

Ett förslag är Malmö i sommar, Jim Westergren kommer ju snart hem.. Någon som är på? (Från Skåne kan jag tänka mig att det är en del, men Stockholmarna brukar ju banga av att åka till södra Sverige)

För övrigt har min nya arbetsgivare lovat att vara med och sponsra en SEO-träff på Cypern om det är något som kan vara intressant i sommar eller på hösten..

Posted by: Markus Jalmerot // Affiliate, Allmänt, Blog, Sökmotoroptimering // SEO, seo-träff // maj 15, 2009// 5 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".