Efter en mycket bra start i London så köper Getupdated Ltd nu upp Just Search som är en av de fyra verkligt stora spelarna inom Internet Marketing S0lutions (SEOPPC) i UK idag. “Med förvärvet blir vi ett av de största företagen inom sökmotoroptimering i hela världen”, säger Mattias Kaneteg.

På Ad-tech mässan i London träffade jag bl. a deras VD och diskuterade SEO. Just Search har många stora och välrenommerade kunder inom SEO såsom Regus och Orange mobiltillbehör.

Företaget bedriver verksamhet i England, USA, Australien och Frankrike. Under de senaste åren har företaget haft en tillväxt på ca. 100 % med marginaler på över 40 %. Enligt företagets prognoser kommer man 2008 att omsätta 5,5 miljoner GBP (motsvarande ungefär 75 miljoner SEK) och generera en vinst före skatt på 3 miljoner GBP (motsvarande ungefär 40 miljoner SEK). Den höga marginalen åstadkoms av att kunderna ingår abonnemangsbaserade avtal för sina tjänster. Just Search har en stabil kundstock där över 90 % av kunderna väljer att förlänga sina avtal. Företagets verksamhet kommer att integreras i Getupdateds verksamhet i England, USA och Frankrike.

Grym ranking i UK
Just search rankar kanon för de flesta relevanta orden inom sökmotoroptimering.

I topp (oftast överst) av företagen i resultatlistan för search engine optimization, search engine optimisation och SEO för att nämna några av begreppen!

Men well, det går rätt bra för engelska Getupdated’s sökmotorranking i Google.co.uk också.
Tre stycken topp 20 placeringar för ‘Internet Marketing’ utav 407 000 000 resultat.
Topp 5 för ‘banner advertising’ (18,4 milj resultat i google)
Topp 10 för ‘Pay Per Click’ utav 37 000 000 resultat.
Topp 15 för ‘Affiliate marketing’ utav 70 800 000 resultat i serpen.
Topp 23 för ’search engine optimisation’ av 50.2 miljoner träffar.
Topp 65 för ‘SEO’ (har pendlat mkt) från 177 milj träffar.

Vill ni läsa mer om affären så gå till vår nyhetssida.

Kolla gärna in JustSearch och deras blogg som uppdateras frekvent och har relevant information om  internetmarknadsföring och SEO i synnerhet.

Posted by: Markus Jalmerot//Allmänt, Blog, Mässor, Nyheter, Sökmotoroptimering, Uppköp// oktober 11, 2007

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".