Det var otroligt mycket nytt som man fick höra om. Lite förvånad faktiskt. Det var Videosökoptimering, träffar med videosökspindlarna, podcast optimering och audiooptimering, lokala söktaktiker, hur man optimerar landningssidor, samt ett mycket bra seminarium om duplicate content. Annat nytt på SES Chicago var mobilsökoptimering, träff med mobilsökspindlarna, länkstrategier, köp- och försäljning av länkar, länkbete, social media optimering samt avslutningsvis blog och feed SEO.

Kommer att gå igenom alla mina anteckningar och fakta som jag har om talarna och sedan sammanställa massa nya poster om nya sökmotoroptimeringstaktiker! Imorgon går de sista SEO-seminariumen och jag kommer då träffa sökmotorspindlarna (företagen bakom dem), vilekt lär bli mycket intressant. Google var mycket duktiga under mobilsökoptimeringen, medan yahoo varit speciellt bra på videosökoptimering, podcast och att ordna fester. Ett annat halvintressant SEO-seminarium imorgon är SEO för välgörenhet, samt “In House – Hur man bygger sitt SEO-team”.

Sedan bär det av till New York i några dagar, men inom kort kommer ni i alla fall att se massa nya poster om vad som hänt under SES Chicago. Kolla gärna in Eastpoints nya SEO-blogg undertiden, där både jag, Marcus Westberg och flera andra skriver.

Posted by: Markus Jalmerot // Allmänt, Mässor, Nyheter, Sökmotoroptimering // december 7, 2006// Comment

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".