Igår så flyttade Google DK officiellt in deras nya kontorslokaler. Flera av de större mediebyråerna samt några företag specialiserade inom sökmotoroptimering men framför allt sökordsmarknadsföring var inbjudna. Outrider, företaget där jag jobbade, var en av dem.

Outrider Danmark i konkurs?

[Uppdatering 29 juni, 2013: Danska Outrider tycks ha gått i konkurs 2010 aka ‘lades ner’ – troligen på grund av för stora pensionsskulden till tidigare och dåvarande medarbetare. De är bland annat skyldig mig en del pengar och har aldrig svarat på mail vid förfrågan om Outrider Danmarks skulder eller pensionsåtagande. ‘Märkligt’ nog så öppnades i alla fall Outrider Danmark upp samma dag igen, med samma medarbetare, samma VD, men med ett nytt namn – Group M Search. Företaget verkar idag på den danska marknaden under Nils Langballe, som varit VD i över 7 år för de två bolagen. De bedriver för närvarande 4 olika webbsidor relaterat till Outrider och GroupM Danmark. Outrider aka GroupM Danmark samarbetar även efter den förmodade konkursen med övriga bolag i GroupM Nordic, dvs. Maxus, MediaCom, MEC och Mindshare. Det faktum att den gamla hemsidan fortfarande är uppe gör en dock lite förvånad – gick de verkligen i konkurs eller inte? Eller struntar bara Outrider Danmark i att fullgöra vissa av sina åtagande, som att betala ut pension till sina anställda? Gissa om jag blev förvånad när mitt danska pensionskonto visade minus på grund av att Outrider avsiktligt hade fuskat med pensionsutbetalningar. För övrigt är min uppfattning att svenska Outrider hade avsevärt bättre koll jämfört med den danska verksamheten, som aldrig vågade ta steget och göra vidare mycket. Nog om Outrider Danmark, här kommer lite bilder från kontorsflytten]

Foton från invigningen då Google flyttade

Här kommer lite bilder från invigningen av Googles nya kontor som ligger mitt  i centrala Köpenhamn.

Behov av större lokaler

Efter att danska Google växt ur det tidigare kontorshotellet så föll valet på att skaffa ett eget kontor i centrala Köpenhamn. Det bjöds på snacks och drinkar i baren. Här kommer några invigning foton som jag tagit själv:

Här ser ni ingången till Googles kontorslokaler i Danmark.

google danmark, utanför dörren

Jesper Andersen, Outrider. Står utanför Googles danska kontor.

Googles mötesrum

Här ser ni ett av Googles mötesrum. (Är du sugen på ett eget mötesrum så kan du gå till Lokaler.nu).

Slutligen ser ni sympatiska Peter Friis, Country Manager för Google Danmark och min kollega Jesper Andersen från Outriders SEO-team. Peter Friis har vad jag förstått varit VD för Google Danmark i över 7 år nu. Det borde vara rekord för Norden och det finns säkert god anledning till detta. Han verkar duktig på sin gebit och han håller sig i bakgrunden utan att vara aktiv på vare sig Google+ eller andra tänkbara social media kanaler, men förekommer ofta i Dansk media vid frågor om Google.

Posted by: Markus Jalmerot // Allmänt // Google, google danmark, kontorslokaler, mötesrum, outrider // november 15, 2008// 2 Comments

Author

Har jobbat med marknadsföring i olika former sedan början av 2000-talet, men speciellt sökmotoroptimering och domäner har varit min "grej".